علیرضا بیگ‏محمّدی در بیست و سوم آبان‏ماه 1349 در شهرستان لاهیجان پا به هستی نهاد. وی تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان خود را در این شهر به پایان برد و در نهایت در سال 1376شمسی با مدرک فوق لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی تهران فارغ‏التحصیل شد.

وی از سال 68 وارد نظام آموزش و پرورش گردید و همزمان از سال 76 به تدریس در دانشگاه‏های استان پرداخته است. او همچنین بین سالهای 77 تا 79 به عنوان مجری ، کارشناس و نویسنده در صدا و سیمای مرکز گیلان اشتغال داشت. در زمینه شغلی نیز از سال 1380 وارد عرصه مدیریت دبیرستان شد و پس از 3سال (در سال 83) به عنوان معاون آموزش و پرورش لاهیجان منصوب گردید؛ که تا کنون در این سمت مشغول به کار است.

فعالیت‏های وی در زمان کودکی و نوجوانی بیشتر در زمینه قرائت قرآن کریم بود. فراگیری قرائت قرآن را به‏طور جدی نزد “استاد حاج ساسان گلبستانی” آغاز کرده و به پایان رساند که حاصل آن چندین‏بار مقام استانی و دو مقام سومی و دومی در سطح کشور در حوزه‏ی دانش‏آموزی بود. گرایش استاد گلبستانی به سمت هنر خوشنویسی موجب شد تا در سال 64 طی یک اتفاق، به عالم خوشنویسی گام نهد و اولین تعلیم جدی را نزد جناب “آقای هوشنگی” ،که از دبیران مشهور هنر آن زمان بود، آغاز کرد و سپس به راهنمایی استاد گلبستانی از محضر “استاد قاسم عطوفت شمسی” بهرمند گشت. استعداد او در هنر خوشنویسی به اندازه‏ای بود که از همان ابتدا استاد، وی را به نوشتن سر مشق‏های سنگین سوق می‏داد.

بعد از مهاجرت استاد قاسم شمسی ، ادامه کار را نزد استاد “یوسف عطوفت شمسی”، که استاد بسیاری از خوشنویسان قدیمی حال حاضر استان هستند، سپری نمود. در دهه 70 نیز از تعالیم استاد گلبستانی، که در آن زمان از خوشنویسان برتر خطه گیلان محسوب می‏شدند و می‏شوند، بهره‏ها برد و همیشه خود را مرهون راهنمایی‏های ایشان می‏داند.

بیگ‏محمّدی در سال 79 در آزمون تأمین مدرس انجمن خوشنویسان شرکت و در این آزمون موفق شد. وی از سال 79 تاکنون به امر تدریس در انجمن خوشنویسان مشغول می‏باشد.

سال 80 زمان آشنایی وی با “استاد توانا و شهیر امیر احمد فلسفی” بود. این آشنایی و تلمذ در نزد استاد فلسفی، افق‏های جدیدی را بر وی هویدا ساخت و به دقایق این هنر بیش از پیش پرداخت و هنوز نیز از خوان تعالیم وی بهره می‏برد. از سال 86 با تحقیق و تدقیق در آثار قدما به ویژه “مرحوم استاد غلامرضا اصفهانی”، راه و سلوکی جدید در پیش گرفت و امید دارد روزگاری به شیوه‏ای مخصوص دست یازد.

او در سال 89 در اولین دوره‏ی آزمون فوق ممتاز نستعلیق از معدود قبول شدگان بوده و سرانجام در تیرماه سال 1393، پس از گذشت حدود سه دهه تلاش هنری مفتخر به اخذ مدرک استادی از سوی شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران گردید.

با توجه به این که نامبرده نسبت به شرکت در مسابقات و جشنواره‏ها کمتر علاقه نشان داده است اما از عناوین کسب شده می‏توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • اخذ گواهینامه استادی از شورای ارزشیابی هنری تیرماه 1393
  • رتبه اول جشنواره استانی دکتر معین 1386
  • رتبه دوم جشنواره استانی تجلی آفتاب 1386
  • رتبه سوم جشنواره توحید اردبیل 1386
  • برگزیده و راهیابی به نمایشگاه استادان بزرگ نستعلیق _ تهران، موزه هنرهای معاصر 1387
  • رتبه برتر جشنواره رضوی یزد 1387
  • برگزیده جشنواره نوروز _ تهران 1390
  • تقدیر شده جشنواره رضوی مشهد 1392
  • برگزیده جشنواره خوشنویسی جهان اسلام ارسیکا _ ترکیه 2016 میلادی
  • برگزیده جشنواره بین المللی خوشنویسی یاس یاسین_ مشهد 1398
  • حضور در برنامه تلویزیونی هفت هنر، به دعوت صدا و سیمای گیلان 28 مهر 1398
  • برگزیده جشنواره وقف 1400_ قزوین

نمونه آثار